Covid-19: Update bezoekregeling vanaf 05/05/2021

 

Beste bewoner en familie,

 

Dankzij de oplopende vaccinatiegraad in de samenleving en met de versoepelingen die vanaf 8 mei zijn aangekondigd voor de algemene bevolking, kunnen er ook in het woonzorgcentrum aanpassingen in de bezoekregeling gemaakt worden.

Vanaf 8 mei wordt volgende verruiming mogelijk:

  • Elke bewoner kan bezoek ontvangen van 2 vaste knuffelcontacten.  Deze contacten mogen zonder mondmasker op de kamer zijn en kunnen om de 14 dagen wisselen.  Deze 2 bezoekers kunnen samen op bezoek komen als ze deel uitmaken van hetzelfde gezin.  Ook omgekeerd kan de bewoner bij de knuffelcontacten binnenshuis op bezoek gaan.
  • Per bewoner zijn een onbeperkt aantal sociale contacten mogelijk, zolang het totaal aantal aanwezigen per bezoekmoment niet overschreden wordt (max. 2 personen in de kamer, max. 10 personen buiten).  Zij bewaren wel de afstandsregels en dragen steeds correct een chirurgisch mondmasker.
  • Vooraf een afspraak maken is niet meer nodig.
  • We vragen u om het venster in de kamer van de bewoner open of op kiepstand te zetten.
  • De cafetaria gaat opnieuw open voor bewoners en hun bezoekers (max. 2 tegelijk).
  • In specifieke omstandigheden kan in samenspraak met de directie een uitzondering op de bezoekregeling toegestaan worden.

 

Alle andere corona-maatregelen in het woonzorgcentrum blijven gelden.  Bezoekers dragen buiten de kamer van de bewoner altijd een chirurgisch mondmasker, registeren zich in het schrift aan de inkom, ontsmetten hun handen en respecteren de sociale afstand van 1,5 meter.

Met het nemen van de nodige maatregelen en een blijvende waakzaamheid kunnen we voorzichtig een nieuwe stap nemen richting een normale werking.

Voor verdere vragen, kan u ons steeds telefonisch contacteren (wzc ’t Cautervelt: 054/31 04 00 of wzc Baronie van Boelare: 054/41 47 15) of via email naar admin@baronievanboelare.be .

Met vriendelijke groeten,

 

 

Maarten Van Nieuwenhove

Algemeen directeur